Is een Liefdevolle Relatie met de Here Jezus mijn Prioriteit?

Datum25-07-2021
SprekerLuc Moens
Bijbel1 korintiers 1:9

Een liefdevolle relatie met de Here Jezus, dat zou voor elke gelovige een prioriteit moeten zijn - voor jong en oud. We moeten beseffen dat ons geloof gebaseerd is op relatie met de Here God - een innige, liefdevolle en vertrouwelijke relatie met de Almachtige God.
Als mens kunnen we ons echter voortdurend bezighouden met allerlei dingen en op verschillende zaken gefocust zijn. In Lucas 10 vers 38 lezen we over de twee zussen Maria en Martha. Hun broer Lazarus wordt op een later tijdstip door Jezus uit de dood opgewekt. In dit hoofdstuk lezen we dat Maria aan de voeten van Jezus ging zitten om naar Hem te luisteren. Martha daarentegen was constant bezig met het huishouden en nam het Maria kwalijk dat ze haar niet hielp. Martha zei dan ook tegen Jezus: "Here, trekt Gij het U niet aan dat mijn zuster mij alleen laat dienen. Zeg haar dan dat zij mij komt helpen."
Het antwoord van Jezus daarop was voor Luc de aanleiding om in deze gebeurtenis een goede les te ontdekken over onze relatie met God en met de Here Jezus. Hij toont ons hoe belangrijk het is om te streven naar een goede, liefdevolle relatie met God en hoe die ons kan stimuleren om steeds naar meer te verlangen ...


Gerelateerde preken

Preek-Livestreaming
In de Schuilplaats van de Allerhoogste God
Serie: Preek-Livestreaming
15-03-2020 | Hans van der Burg
De Heere van de legermachten
Serie: Preek-Livestreaming
05-04-2020 | Hans van der Burg
Liefde is als een vuur
Serie: Preek-Livestreaming
13-04-2020 | Hans van der Burg
Geloof is een keuze
Serie: Preek-Livestreaming
02-05-2020 | Hans van der Burg
Wat bidden?
Serie: Preek-Livestreaming
17-05-2020 | Hans van der Burg
Angst
Serie: Preek-Livestreaming
28-06-2020 | Luc Moens

[ Toon alles van de serie "Preek-Livestreaming" | Toon meer van Luc Moens ]