Schoenendoosactie 2020-2021: laatste dag 22/11 !!

DOE MEE en maak een kind blij met een gevulde schoenendoos. Samen met u willen wij 50.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed en een knuffel.

ACTIE4KIDS: laatste dag 22/11 !!

Vanuit Nederland en België worden jaarlijks zo'n 50.000 schoenendozen versierd en gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed. Na inzameling worden de schoenendozen gecontroleerd en verstuurd naar arme landen, waar zij worden uitgedeeld aan kinderen die in moeilijke omstandigheden leven. Denk daarbij aan kinderen in vluchtelingenkampen, sloppenwijken, weeshuizen en ziekenhuizen. Er wordt niet gelet op huidskleur of bij welke kerk of bevolkingsgroep deze kinderen horen. Vaak is zo'n schoenendoos het enige cadeau dat zij krijgen. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen uitgedeeld.
In principe is het een groepsactie die elk najaar plaatsvindt. Kerken, scholen, clubs en andere groepen kunnen met behulp van diverse materialen de actie opstarten. Vanaf eind augustus worden materialen verstuurd en in de maand november kunnen dan de schoenendozen worden ingeleverd op tal van inleverpunten in Nederland en België. Voor organisatie en transport wordt er voor elke schoenendoos een bijdrage van € 5,00 gevraagd. Vrije giften voor Actie4Kids zijn ook zeer welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: MONIQUE SEGERS
E-mail: moniquerijssens@hotmail.com